Zoeken...
Zoekterm(en)

Zoeken
Categorieën
Agrivet veehalsband met kunststof gesp
Agrivet veehalsband met kunststof gesp

Agrivet veehalsband met kunststof gesp

Artikelnummer

hb-agrivet 

Verzendkosten

€ 7,75 

€ 5,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Agrivet veehalsband met kunststof gesp


Zeer sterk en duurzaam, Lange gebruiksduur (gemiddeld driemaal langer dan riem met metalen gesp), Riem blijft herbruikbaar (enkel gespklepje is te vervangen wanneer dit stuk zou zijn) / Metaalvrij, Corrosievrij, Antistatisch.

De veehalsband is ontworpen voor het dragen van een responder. Het losse bandeinde komt aan de binnenzijde te liggen. De gespklep wordt dichtgeduwd en kan alleen opengemaakt worden door middel van een hulpstuk (vb. schroevendraaier).
Bij het vasthaken van de riem glijdt de band door de gesp bij een trekkracht van ca. 1800 N, zodat de dieren geen letsels kunnen oplopen en schade aan installaties wordt vermeden. De halsband is na lange tijd dragen nog gemakkelijk te openen en opnieuw bruikbaar. De riem kan tot op de millimeter aangepast worden aan de halsomtrek van het dier.

Voordelen:
Ten gevolge van de doorglijdbeveiliging is er geen enkel gevaar voor het dier wanneer het zich ergens zou vasthaken met de veehalsband

Materiaalbeschrijving:
Webbing: Polyester 40 mm breed Gesp: kunststof, rechtstreeks geïnjecteerd op de riem Lengte: 130 cm.

Enkele tips in verband met het gebruik de veehalsband:
1. De veehalsband dient zodanig op de hals van de koe worden gepositioneerd dat de gesp zich niet aan de bovenkant van de hals bevindt. Als de gesp zich bovenaan de hals van de koe bevindt en het dier slaat zijn kop naar boven tegen een ijzeren baar, dan zou de gesp daardoor beschadigd kunnen raken. Als de gesp zich aan de zijkant of de onderkant bevindt, is er geen enkel probleem. Aan de zijkant van de hals, is het beste.
2. Bij het melkrobotsysteem van Delaval is de bijhorende transponder vrij groot en kan hij niet over de riem geschoven worden zoals bij andere transpondersystemen. Bij het Delaval-systeem dient er een bijkomende schuiver aangebracht worden aan de riem waarmee een lus kan gevormd worden in onze veehalsband. In die lus kan de transponder van Delaval gemakkelijk bevestigd worden